100 adet tebbet mucizesi..Evde sesi açıp dinlediğinde bakın ne güzellikleri getiriyor..Büyük Çözüm
Tezcan Özkaya Tezcan Özkaya
797K subscribers
204,478 views
3.4K

 Published On Oct 9, 2021

Konusu

Sûrede Hz. Peygamber’in amcası olup ona karşı düşmanca davranışlar sergileyen Ebû Leheb ve karısı eleştirilmekte, onlar gibi servet ve gücüne güvenenlerin acı sonu bildirilmektedir.

Kim Tebbet sûresini okursa, umarım ki, Allahü teâlâ onunla Ebû Leheb’i bir yerde birleştirmez. (Hadîs-i şerîf-Kâdı Beydâvî Tefsîri)

Siyâsete karışmış olan din adamlarından Hüsâmeddîn Peçeli, tefsirinde bilhassa Tebbet sûresinin ittihâdcıları methettiğini yazmaktadır. (M. Sıddîk Gümüş)

Resûlullah efendimizin mübârek kerîmeleri Rukayye çok güzel idi. Ebû Leheb’in oğlu Utbe’ye nikâh edildi. Tebbet sûresi gelince, Utbe düğünden önce boşadı. Vahy gelerek hazret-i Osman’a nikâh edildi. (Nişâncızâde)

Tebbet Suresi Fazileti ve Yararları

Her türlü hastalıklara okunan sureler arasında Tebbet Suresi vardır. Dua okunan hasta bir kişiye 7 defa da bu sure okunur.

Nazar değen kişilere de okunan bir suredir. Nazar için okunan kişiye 3 defa da Tebbet Suresi okunur.

Aynı zamanda davasında haklı olan kişi düşmanına karşı Tebbet Suresi okur. Düşmanlık eden zalim kişiye karşı bin defa Tebbet Suresi okunursa, düşman helak olur.

Her çeşit hastalıklara okunan sûrelerden biri de “Tebbet Sûresi”dir. Okunan bir hastaya 7 kere bu sûre ilave edilir. Okunur.

Nazar değen kimseye okunurken Tebbet Sûresi dahi 3 kere okunan sûrelere ilave edilir.

“Tebbet Sûresi, haksız yere düşmanlık yapan zalime karşı (düşmana karşı) (1000) bin defa okunursa, düşman helak olur.

Yani, düşmanına galip gelirsin. Davanı kazanırsın. Sen haklı olduğun için davanda sen haklı çıkarsın demek olur.Fâtiha sûresinden sonra Mekke'de inmiş olup 5 Ayet'tir.Ebu Leheb hakkında inmiştir. Ebu Leheb, Peygamber Efendimizin öz amcasıy-dı. Fakat ne yazık ki, en büyük düşmanı da oydu. Ebû Leheb, karısını da kışkırtmış. Adeta onun beynini yıkamıştı ki, o dahi kocası gibi azılı bir düşman olmuştu Peygamberimize. Öyle ki, gerdanlıklarını satıyor, Hz. Muhammed"e düşmanlık yapacak adamlar tutuyordu. Hz. Muhammed"e düşmanlık yapanlara paralar yağdırıyordu. Arkasıyla çalı çırpı topluyor. Peygamberimizin geçtiği yollara dökerek o Allâh sevgilisine eziyet ediyordu. Hiçbir peygamber düşmanı Kur"anda bu kafir gibi açık adıyla zikredilmemiştir. İşte bu sûre bu gerçeği dile getirmektedir.

Mekke döneminde inmiştir. 5 âyettir. “Tebbet”, kurusun, kahrolsun demektir.

Nuzül

Mushaftaki sıralamada yüz on birinci, iniş sırasına göre altıncı sûredir. Mekke döneminde Fâtiha sûresinden sonra, Tekvîr sûresinden önce inmiştir. Rivayete göre Allah Teâlâ kendisine yakınlarını uyarıp İslâm’a çağırmasını emredince (bk. Şuarâ 26/214) Hz. Peygamber Safâ tepesine çıkmış, orada bulunan Kureyş kabilesi mensuplarını yanına çağırarak onlara İslâm’ı tebliğ etmiş; ancak Resûlullah’ın amcası Ebû Leheb bu olaya kızarak, “Kuruyup yok olasıca! Bizi bunun için mi çağırdın?” demesi üzerine bu sûre inmiştir (bk. Buhârî, “Tefsîr”, 111; Taberî, XXX, 217-218).

show more

Share/Embed