Üsküdar Üniversitesinde İnsanı Öyle Bir Anlattı Ki! -Konferans | Said Şaşmaz
Hisar Kapısı Hisar Kapısı
198K subscribers
50,031 views
2K

 Published On Jan 8, 2023

Said Şaşmaz, Üsküdar Üniversitesinde insanlığın en büyük soruları olan 'İnsan Nedir?', 'İnsanın Kendini Tanıması', 'İnsanın Kendini Keşfetmesi' gibi merak edilen konuları işledi. Hayatınıza değer katacak bu sohbeti sonuna kadar izlemeyi unutmayın.

İyi Seyirler...

Diğer sosyal medya hesaplarımızdan da bizi takip edebilirsiniz.

Facebook▶️   / hisarkapisi  
Instagram▶️ https://instagram.com/hisarkapisi?igs...
Twitter ▶️   / hisarkapisi  

Bize Ulaşın;

0536 566 40 90

0507 076 69 56

Bu Huy Sende Varsa Cennete Giremezsin - Gurur [4 hastalık] | Said Şaşmaz
➡️   • Bu Huy Sende Varsa Cennete Giremezsin...  

Müebbetlik Seri Katilden Ağlatan İtiraf | Said Şaşmaz
➡️   • Müebbetlik Seri Katilden Ağlatan İtir...  

SENİ GÜNAHLARA ÇAĞIRANLARA DE Kİ !
➡️   • Seni Günahlara Çağıranlara De Ki! | S...  

Uyuşturucu Bağımlısından Ağlatan İtiraf | Fatih Budak
➡️   • Uyuşturucu Bağımlısından Ağlatan İtir...  

BU VİDEOYU İZLEYEN NAMAZI BIRAKAMIYOR!
➡️   • Bu Videoyu İzleyen Namazı Bırakamıyor...  myıpmaım

Risale-i Nur Yeri:
Sözler-Yirmi Üçüncü Söz

Evet, insan bir çekirdeğe benzer. Nasıl ki, o çekirdeğe Kudretten mânevîve ehemmiyetli cihazât ve kaderden ince ve kıymetli program verilmiş. Tâ ki, toprak altında çalışıp, tâ o dar âlemden çıkıp, geniş olan hava âlemine girip, Hàlıkından istidad lisâniyle bir ağaç olmasını isteyip, kendine lâyık bir kemâl bulsun. Eğer o çekirdek, sû-i mizâcından dolayı, ona verilen cihazât-ı mâneviyeyi, toprak altında bâzı mevadd-ı muzırrayı celbine sarf etse, o dar yerde, kısa bir zamanda, faydasız tefessüh edip çürüyecektir. Eğer o çekirdek, o mânevî cihazâtını, فَالِقُ الْحَبِّ وَالنَّوٰى
’nın emr-i tekvinîsini imtisâl edip, hüsn-ü istimâl etse, o dar âlemden çıkacak meyvedar koca bir ağaç olmakla, küçücük cüz’î hakikati ve ruh-u mânevîsi, büyük bir hakikat-i külliye sûretini alacaktır.
İşte, aynen onun gibi, insanın mahiyetine, kudretten ehemmiyetli cihazât ve kaderden kıymetli programlar tevdî edilmiş. Eğer insan, şu dar âlem-i arzîde, hayat-ı dünyeviye toprağı altında, o cihazât-ı mâneviyesini nefsin hevesâtına sarf etse, bozulan çekirdek gibi, bir cüz’î telezzüz için, kısa bir ömürde, dar bir yerde ve sıkıntılı bir halde çürüyüp tefessüh ederek, mesuliyet-i mâneviyeyi bedbaht ruhuna yüklenecek, şu dünyadan göçüp gidecektir. Eğer o istidad çekirdeğini İslâmiyet suyu ile, imânın ziyâsıyla, ubûdiyet toprağı altında terbiye ederek evâmir-i Kur’âniyeyi imtisâl edip, cihazât-ı mâneviyesini hakiki gàyelerine tevcih etse, elbette âlem-i misâl ve berzahta dal ve budak verecek ve âlem-i âhiret ve Cennette hadsiz kemâlât ve nimetlere medâr olacak bir şecere-i bâkiyenin ve bir hakikat-i dâimenin cihazâtına câmi’ kıymettar bir çekirdek ve revnaktar bir makine ve bu şecere-i kâinatın mübârek ve münevver bir meyvesi olacaktır.
Evet, hakiki terakkî ise, insana verilen kalb, sır, ruh, akıl, hattâ hayal ve sâir kuvvelerin hayat-ı ebediyeye yüzlerini çevirerek, her biri kendine lâyık hususi bir vazife-i ubûdiyet ile meşgul olmaktadır. Yoksa, ehl-i dalâletin terakkî zannettikleri, hayat-ı dünyeviyenin bütün inceliklerine girmek; ve zevklerinin her çeşitlerini, hattâ en süflîsini tatmak için bütün letâifini ve kalb ve aklını nefs-i emmâreye musahhar edip yardımcı verse, o terakkî değil, sukuttur.

00:00 Fragman
00:39 İnsanın Keşfi
15:59 Hatıra
28:52 Kemale Yükselmenin Şartları
40:33 İnsanın Yürümesi Gereken Hedef

show more

Share/Embed