Tur ghidat Romanian Design Week 2024 cu Andrei Borțun, Maria Surducan, Andrei Șerbescu, Oana Nasui
modernism ro modernism ro
3.32K subscribers
3,375 views
18

 Published On Premiered May 29, 2024

Tur ghidat Romanian Design Week 2024 cu Andrei Borțun - antreprenor, Maria Surducan - ilustrator, Andrei Șerbescu - arhitect, Oana Nasui - cercetător cultural

Andrei Borțun este un antreprenor în domeniul industriilor creative din România, cunoscut în special ca CEO al The Institute și fondator al unor evenimente de referință precum Romanian Design Week, Gala Societății Civile și Festivalul Diploma. Cu o experiență de peste 25 de ani, Borțun și-a dedicat activitatea promovării și modernizării sectorului creativ românesc, fiind un susținător activ al antreprenorilor creativi și al dezvoltării orașului București prin proiecte culturale​(
(surse bio profesional Libertatea, PropagArta)

Maria Surducan este o ilustratoare și autoare de benzi desenate din România, cunoscută pentru stilul ei distinctiv și lucrările sale în domeniul ilustrației de carte, benzi desenate și grafică. Surducan a colaborat cu numeroase edituri, contribuind la promovarea culturii vizuale românești prin lucrările sale. De asemenea, a fost implicată în evenimente precum Romanian Design Week.

Andrei Șerbescu este un arhitect recunoscut pentru proiectele sale inovatoare și pentru implicarea sa în revitalizarea spațiilor urbane prin arhitectură. Șerbescu a fost implicat în proiecte de anvergură în cadrul Romanian Design Week, contribuind la promovarea unui dialog între arhitectură și spațiul urban în România​.

Oana Nasui, realizatoarea interviurilor, este manager și cercetător cultural cu experiență în dezvoltarea de proiecte și programe culturale. Cu expertiza sa în management cultural, comunicare și cercetare, Oana aduce o perspectivă valoroasă asupra intersecției dintre artă, antreprenoriat și dezvoltare culturală.

////

Interviul este produs în cadrul proiectului „Antreprenoriat artistic colectiv în România”, implementat de Asociația MAIA în parteneriat cu platforma Formare Culturală. Acesta se produce între martie și noiembrie 2024 și rămâne disponibil online. Cadrul de cercetare al proiectului se referă la evoluțiile atelierelor de creație colectivă din ultimii 50 de ani din România.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Mai multe despre proiect, aici: https://formareculturala.ro/antrepren...

show more

Share/Embed