LRF YAKALA PİŞİR BALIK AVI - DENİZLERİN SERSERİ BALIĞI HANOS HANİ BALIĞI... Kıyı Wtd Levrek Avı
Levrek Ustası Levrek Ustası
17.6K subscribers
7,204 views
0

 Published On Nov 12, 2023

Sürekli oltamızı ziyaret eden bu güzel canlıyı bu sefer tadı nasıl diye denemek istedik.
Denizlerimizde kayalık meralarda sıkça bulunan bu türü yakalamak hiç de zor değil. Minicik lrf sahtelerinden 12 cm lik dalarlı sahtelere kadar herşeye atlayan bu delikanlı lrf ile bizlere heyecanlı anlar yaşattı.

Ryuji Light Game 240 cm 3-21 gr LRF Kamışı (2-12gr Yedek Uçlu)
Okuma Ceymar 500
YGK 0,06 mm ip
0,21 Nippon ghost lider
Ryuji baby minnow bal karides uv karides

Naniwa Osaka Multiverse 3-25 kamış
Okuma inspira 2000 makine yeni seri
Naniwa Osaka 0,10 mm ip
0,30 mm Osaka lider
Osaka Shadow rise 45 rengi

Youtube üzerinden KATIL ile Whatsapp grubumuza girmek için aşağıdaki linke tıklayarak üye olunuz. Daha sonra bana levrekustasi Instagram hesabından cep numaranızı yollayınız.
   / @levrekustasi  

#balıkavı #balık avı #balik avi #levrekavı #levrekavi #levrek avı #yakalapişir #yakala pişir #levrek #lüfer #lüferavı #okuma #balıkavıvideoları #levrekvideo

Hani balığı, vücut yapısı yassıdır ve yüksektir. Boyu 25-30 santim arasıdır. Ağırlığı yarım kilodur. Daha da büyükleri vardır. Et yiyen bir balıktır. Yırtıcılığıda vardır. Rengi parlak kırmızı pembe sarı ve esmer renkleri arasında birkaç renk taşır. Sırtındaki yüzgeçleri yanlara doğru kahverengi hareler iner. Hani balığı bu şekilde biraz zebraya benzer. Kulaklarının üzerinde arkaya doğru gri renkte üç ya da dört çizgi vardır. Bunların arasında sivri dikenler olabilir bunlar zehirli değildir.

Hani balığının ağzı büyükçedir. Dişlidir gözleri irice olup etrafıda kırmızıdır. Sıcak denizlerin hayvanıdır. Çanakkale Ege Ve marmarada çokça bulunur. Akdenizde nadiren bulunabilir. Denizlerde taşlık yerlerde yaşar. Hani balığının olduğu yerlerde mercanda bulunur. Yaz aylarında taşlıkta kıyılara gelir. Kışınsa derin diplere gider. Hazirandan eylül ayının bitimine kadar kıyılara vuran hani balığı yumurtalarını bırakıp sonra derin sulara dönerler. Hani balıklarının Bir özelliği de denizden birden yukarı çekilirse hava keseleri şişip balığın boğazını tıkar ve balığı boğar. Hani balığı biraz kılçıklı olmasına rağmen etinin tadı lezzetli rengi beyazdır. Antalya ve Alanyada hani balığının bir adı da Ali Berekedir. Hani balığının haşlaması ve tavası çokça yapılan yemekleridir. Yılın her mevsiminde avlanılabilir. Genel olarak pullu bir balıktır. Hani balığının alt çenesi üst çenesinden uzundur. Hani balıkları diplerde yaşadıkları için oltayla tutulabilir.

show more

Share/Embed