JAPON BALıĞı iLE iLGiLi BiLMENiZ GEREKEN 10 ÇOK ÖNEMLi BiLGi(Akvaryumunda Neler Nasıl Olmalı Ne Yer)
Cem Celikel Cem Celikel
25.9K subscribers
18,697 views
342

 Published On Premiered May 16, 2020

Kanalıma abone olmayı unutmayın: https://goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: https://vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim:   / remax_cem_celikel  
Facebook adresim:   / deadrabbittr  
Twitter adresim :   / cemcelikel  
Whatsapp adresim : https://wa.me/905324431692

Yeni Akvaryum Sendromu:    • YENi AKVARYUM SENDROMU NEDiR(Ciklet A...  
Balıksız Döngü:    • Akvaryumda Bakteri Kültürü Oluşturma ...  
Bakteriyel Döngü:    • Akvaryumda Azot Döngüsü Nasıl Oluştur...  
Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı:    • JAPON BALıĞı AKVARYUMU NASıL OLMALı(B...  
İlk yapmanız gereken, japon balığı almadan önce balıkları besleyeceğiniz akvaryumu, balığın yaşayabileceği şartlara uygun olmalı. Kesinlikle japon balıklarını ve akvaryumu, kullanacağınız filtreyi, çakılı, ısıtıcı, hava motorunu ve diğer aksesuarları, aynı gün almayın. Çünkü balıklarınızın ilk bir haftada ölmesine sebep olan en büyük düşman “Yeni Akvaryum Sendromu” dur. Akvaryumunuzu, balıkları nelerle, nasıl hazırlayacağız derseniz, “Balıksız döngü” ile bunu başarabilirsiniz. Bu biraz zaman alacaktır ama emin olun, bunu başardığınız da balıklarınız artık kolay kolay hastalanmayacaktır.
İkinci yapmanız gereken, japon balığı akvaryumlarında bakteriyel filtrasyonu başlatmaktır. Bu bakteriler, suda ki amonyak ve nitrit gibi zehirli maddeleri parçalayarak, balıklar için daha sağlıklı ya da faydalı maddelere çevirir. Bu sebepten, kuracağımız akvaryumlarda da bu bakteriyel döngüyü mutlaka oluşturmalıyız. Eğer uygun şekilde bu döngüyü başlatabilirseniz, akvaryumunuzda, balıklarınızın yaşamaya başlayabilmesi için gerekli olan bakteri kültürü, 2 hafta sonunda oluşmaya başlayacaktır.
Üçüncü yapmanız gereken, japon balığı beslemeye en fazla iki adet balıkla başlayın. Akvaryumunuz ne kadar büyük olursa olsun, ne kadar çok balık alırsa alsın, akvaryumunuzda ilk defa balık besleyecekseniz, her adımı dikkatli ve yavaş yavaş atmanız gerekir.
Dördüncü yapmanız gereken, Japon balığı akvaryumunuzun düzenli olarak bakımını yapmaktır. Düzenli olarak su değişimi yapmak, bunun en başında gelir. Haftalık en az bir kere yüzde 30 su değişimi, mutlaka olmalıdır.
Beşinci yapmanız gereken, japon balığı akvaryumunuza mutlaka bir filtre ve hava motoru almanızdır. Bu iki malzemenin, japon balığı akvaryumu için hayati önemi vardır. Çünkü her ikisi de gene her akvaryum için olmazsa olmazı olan, bakterilerin gelişimi, olgunlaşması ve üremesi hakkında yer ve olanak sağlar. Bakteri kültürü gelişen akvaryumların, su değerleri çok daha sabit kalacağından, japon balıklarınızın ani değişen su değerleri yüzünden strese girmesi ve hastalanıp ölmesi çok azalacaktır.
Şimdi gelelim japon balığı bakarken yapmamamız gereken 5 konuyla ilgili bilgiye.
İlk olarak yapmamamız gereken konu, japon balığını fanusta beslememektir. Fanus içinde, hareket edemezler, suları çok çabuk bozulur, fanusun şekli yüzünden temiz oksijene ulaşması zor olur ve nefes almakta çok zorlanırlar
İkinci olarak yapmamanız gereken konu, japon balıklarınızı fazla beslemeyin. Fazla besleme sonucu ölümler de iki şekilde oluyor. İlki yenmeyen yemlerin oluşturduğu amonyak sonucu, akvaryum suyunun kirlenmesi, ikincisi kabızlık. Kabızlık sonucu ölümler de ikiye ayrılıyor. Devamlı kuru yem yemeleri ve yemi ıslanmadan yemeleri. Diğer bir yem yerken karşılaştıkları sorun ise, yemi batmadan yedikleri için, yem ile beraber hava da yutmaları. Bunun sonucunda da hava kesesi sorunu yaşamaları. Arkadaşlar, unutmayın ki japon balığı her gün sadece kendi gözü büyüklüğünde yem yese doyar ve verdiğiniz yem üç dakika içerisinde bitmiyorsa, fazladır. Japon balığı sebze ve meyveyi de yemeyi çok sever. Haftada en az bir kere taze sebze ve meyve verebilirsiniz.
Üçüncü yapmamanız gereken konu, akvaryumunuza göre balık almamak ya da balığınız kadar akvaryum almamak. Küçük akvaryumlarda ya da akvaryumda gereğinden fazla balıkla, uzun ve mutlu yaşaması çok zor.
Dördüncü yapmamamız gereken konu, japon balıkları ile alakası olmayan balıkların, gene japon balıkları ile bir arada yaşatma çabası. Japon balıkları, soğuk sularda yaşamayı seven balıklardır. Kuyrukları uzun ve genel olarak yavaş hareket ederler. Eğer bu balıkların yanına tropikal balıklar, hızlı yüzen balıklar, kuyruklarını yiyebilecek, aynı tarz belenen balıklar koyarsanız, japon balıklarınıza yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden birini yapmış olursunuz. Bence japon balığı gene japon balığı ile yaşamalıdır. Öyle ki Oranda Ranchu Ryukin Aslanbaş balon göz gibi yavaş hareket eden japon balıklarının yanına hızlı hareket eden japon balıklarının konması bile uygun değildir.
Beşinci yapmamamız gereken konu, japon balığının akvaryumuna ne olursa olsun, kesinlikle metilen mavisi başta olmak üzere, hiçbir anti bakteriyel, hiçbir antibiyotik yani kısacası akvaryumda ki faydalı bakterileri öldürecek hiçbir maddeyi akvaryuma sokmamalısınız. Hasta balıklarınızı mutlaka karantina akvaryumunda bakmalısınız.

#fancy #fish #tank #aquarium #goldfish #fishtank #care #koifish #aquariumfish #akvaryum #balık #japonbalığı

show more

Share/Embed