Dit gebeurt er bij de APK keuring van je auto | Wegenwacht vlog
ANWB ANWB
86.4K subscribers
57,690 views
574

 Published On Nov 23, 2019

In deze Wegenwacht vlog laat Wegenwacht Robert je zien wat er gebeurt bij een APK keuring van je auto. De Algemene Periodieke Keuring waarbij je auto op verschillende punten wordt gecontroleerd. Welke punten vallen hier wel onder, en welke niet? Wel: foutcodes, koplampen en andere autolampen, accumontage en accuklemmen (niet de staat van de accu), gordels, tankdop, onderkant van de auto, gasdichtheid van de uitlaat, vering, remblokken, staat van de onderkant, wielophanging, of er overmatige lekkage is.

Abonneer je op ons kanaal: http://bit.ly/2Kv88pG

#anwb #wegenwacht #apkkeuring
----------
De APK stappen die in deze video worden doorlopen:

01:05 APK Keuring
We gaan kijken wat er allemaal gecontroleerd wordt bij die APK keuring stapsgewijs.

01:14 Stap 1 - Foutcodes
Controleren van de foutcodes. Hierbij controleren we ook op de Readiness code, die aangeeft of de auto zichzelf goed controleert.

01:33 Stap 2 – Lampen
We controleren de koplamphoogte, en of alle lichten het doen.

01:48 Stap 3 – Accu
Waar moet de accu tijdens de APK keuring aan voldoen? Hij moet goed vast gemonteerd staan en de accuklemmen moeten er aan vast zitten. De staat van de accu hoeft niet gecontroleerd te worden.

02:20 Stap 3 – Gordels
De gordels moeten goed werken.

02:31 Stap 4 - Tankdop
Tankdop moet ook goed afgesloten zijn.

03:15 Stap 5 – Onderkant van de auto.
De onderkant van de auto wordt nu geïnspecteerd. Er wordt gekeken naar de uitlaat, die moet over de hele lengte gasdicht zijn. Vering moet goed zijn, mag niet gebroken zijn. Je rem blokken moet een voldoende dikte hebben. De onderkant mag niet verrot zijn. De wielophanging mag eigenlijk niet teveel speling vertonen. Onderkant motor en de versnellingsbak, is op zich geen APK afkeuren. Maar als er een overmatig lekkage is, kan er ook een afkeur zijn.

04:52 Stap 6 – Wat zijn veel voorkomende afkeurpunten?
Auto’s worden vaak afgekeurd op de volgende zaken:
- Banden, op profiel, uitdroging of beschadiging
- Veren: gebroken of beschadigd
- Remblokken
- Rubbers
- Remslang

05:50 Stap 7 – Wat kun je zelf doen voordat je naar de APK gaat?
Om de kosten te beperken zijn er dingen die je zelf kunt doen.
- Verlichting controleren, en eventueel zelf een lampje vervangen
- Bandenspanning controleren
- Gordels controleren
- Ruitenwisservloeistof bijvullen

06:51 Stap 8 – Wat willen adviespunten op je APK bewijs zeggen?
Op zo'n APK bewijs wil ook nog weleens een adviesscore staan. Denk dan bijvoorbeeld aan banden, remmen, ophanging, fuseekogel, roestschade of eventuele storing je airbag systeem. Wat wil zo'n adviescode nou zeggen? Deze punten geven aan dat deze zaken nu nog voldoende zijn om door de APK te komen, maar dat je hier wellicht wel voor de volgende APK naar moet laten kijken voor de veiligheid en het onderhoud van je auto.

De ANWB is een vereniging met ruim 4,5 miljoen leden. Onze missie is dat we ANWB-leden willen helpen om zorgeloos en met plezier onderweg te zijn. Dat doen we met diverse producten, diensten, maatschappelijke activiteiten, door het geven van informatie en advies en door het inzetten van ons beïnvloedend vermogen. ANWB-leden staan hierbij centraal. Door de samenhang tussen onze verenigingsactiviteiten enerzijds, en onze bedrijfsmatige activiteiten anderzijds kunnen wij onze leden meer waarde bieden.
----------
Website: http://bit.ly/2H21QNX
Facebook: http://bit.ly/ANWB_Facebook
Twitter: http://bit.ly/2U6fxPC
Instagram: http://bit.ly/2GI5gGg
ANWB Auto YouTube: http://bit.ly/ytanwbauto

show more

Share/Embed