Enrico de Krijger over de relatie tussen burnout en ADD, ADHD en Autisme
Meulenberg Training & Coaching Meulenberg Training & Coaching
1.14K subscribers
17,613 views
175

 Published On Oct 3, 2017

[Met ondertiteling] - Enrico de Krijger over de relatie tussen #burnout en #ADD, #ADHD en #autisme.

----------
~ Wil je graag contact opnemen met Enrico? Dat kan:
https://ruudmeulenberg.nl/over-enrico/

~ Wil je op onze website rondkijken?
http://www.ruudmeulenberg.nl
----------

~ Over Enrico
Mijn naam is Enrico de Krijger en woon met vrouw en twee kinderen in het mooie Friese Mantgum. Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in gezondheid en in psychische gezondheid in het bijzonder. Mijn hele leven ben ik sportief bezig. Na mijn 15e is dit niet meer prestatiegericht, maar meer om lichamelijk en geestelijk in balans te blijven. Verder houd ik van lezen, wandelen en een goed gesprek voeren. Voor de balans houd ik ook van lekker eten en af en toe een speciaal biertje.

~ Ervaring
Na een start in de commerciële wereld ben ik In 1996 gestart met de HBO-V, waarna ik in de psychiatrie ben gaan werken. Tot 2010 heb ik met allerlei doelgroepen gewerkt en op verschillende afdelingen. In dat jaar ben ik begonnen met de masteropleiding tot Verpleegkundig Specialist in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Dit betekent dat ik zelfstandig en deskundig kan behandelen bij #psychische klachten. Mijn specialisatie ligt bij de ontwikkelingsstoornissen, zoals AD(H)D en vormen van autisme en bij stemming-, en angststoornissen. De laatste jaren heb ik mijzelf gericht op #burnoutklachten wel of niet samenhangend met deze stoornissen.

~ Burnout
In 2014 raakte ik zelf burnout. Een zware deeltijdstudie, gecombineerd met een jong gezin en daarna twee jaar werkend in een drukke en verantwoordelijke baan zorgde er mede voor dat ik nog maar twee uur per nacht sliep. Ik zeg mede, omdat ik nu weet dat de andere factoren in mijzelf vertegenwoordigd waren; Een sterke bewijsdrang, geen nee durven zeggen, een te hoog leeftempo, multitasking, alles zelf willen oplossen en met iedereen rekening willen houden.

Na een periode van dik een jaar, waarin in met hard vallen en op staan, meer ontspannen geworden ben dan ooit, besloot ik deze ervaring te willen vervlechten met mijn ervaring als hulpverlener.

~ Alles samen
Mijn #herstel werd gestart door tot rust te komen middels #haptonomie, fit te worden door fitness en dagelijks een uur naar buiten te gaan, in opdracht van mijn huisarts. Daarna heb ik te lang stilgestaan bij een gebrek aan goede #coaching. Tijdens mijn #reintegratie heb ik bijna gesmeekt om coaching, bang om terug te vallen, bang om weer in oude patronen te vervallen.

Het is niet vreemd dat ik zodoende enthousiast werd toen ik las over de methode van Ruud. Dit is wat ik wil, dit is wat ik wil delen.

~ Mijn manier van coachen
In mijn coaching stel ik mij geduldig en rustig op – ik luister goed. Ik kies voor een optimistische en realistische aanpak, met een vleugje humor of diepgang waar dat past. Op deze manier kun je eerder de signalen van overbelasting opmerken en het tempo aan te passen.

show more

Share/Embed